Limba Romana Limba Engleza

Alege o gazduire web corecta!

Gazduirea web a unui site poate fi uneori o problema si asta privind mai multe puncte de vedere.

1. Foarte important pentru inceput este sa alegeti o gazduire web  care sa aiba locatia in aceiasi tara(zona) cu vizitatorii site-ului. Din lipsa de fonduri sau pur si simplu fara sa isi dea seama multe persoane cumpara gazduire din SUA cu toate ca site-ul lor are doar vizitatori din Romania si acesta este adresat exclusiv vizitatorilor din Romania. Rezultatul unei asemenea alegeri este de cele mai multe ori fatala in raport cu concurenta deoarece timpul de incarcare al site-ului este cu cateva secunde mai mare(uneori chiar se mai pierde conexiunea) decat al unui site ce are o gazduire web in Romania.

   In concluzie incercarea de economisire prin achizitionarea gazduirii din locatii foarte indepartate de cea a vizitatorilor site-ului nostru ne vor provoca pierderi insemnate si totodata un numar de vizitatori si de afisari mult mai redus prin incarcarea lenta si uneori agasanta a paginii site-urilor.

 

2. Un alt lucru important de care trebuie sa tinem cont e alegerea firmei care ne ofera gazduirea web. In ultimul timp au aparut tot mai multe "firme" care sunt defapt doar resseleri(revanzatori) ai firmelor mama si care de multe ori nu va ofera nici suport tehnic nonstop si nici nu va pot ajuta cu prea multe detalii in cazul unei configurari diferentiale a serverului pentru domeniul dumneavoastra. Interesati-va inainte sa alegeti un pachet de gazduire deoarece va puteti trezi cu multe probleme, iar returnarea banilor de obicei de la acesti resseleri nu se mai face.

O alta problema care mai poate aparea in aceste cazuri este si siguranta datelor dumneavoastra, avand ocazia ca cei care va ofera gazduire sa va fure baza de date cu clienti, sa va copie site-ul sau chiar sa introduca bannere in sectiuni ale site-ului dumneavoastra.

 

3. Un ultim lucru de care trebuie sa va interesati, dar fiind la fel de important ca cele 2 anterioare este uptime-ul site-ului(timpul mediu de functionare al serverului dintr-o anumita perioada de timp). Verificati inainte sa platiti gazduirea web daca in raportul furnizat, serverele au un uptime decent care sa nu va surprinda in mod neplacut prin perioade dese si indelungate in care site-ul dumneavoastra sa fie cazut, un lucru care dauneaza in mod cert la numarul de vizitatori si la imaginea dumneavoastra in fata acestora si in fata clientilor.

 

Speram ca v-am fost utili cu aceste informatii si ca o sa alegeti o gazduire adecvata pentru site-ul dumneavoastra.